Ga je voor jezelf beginnen? Dan kan je vooral veel vanuit huis werken. Dat kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn. Alleen is het wel belangrijk om een manier te vinden om werk en privé toch nog zoveel als mogelijk gescheiden te houden. Dat kan je op meerdere manieren doen. Zo is een zakelijk inschrijfadres verzorgen met behulp van www.damoffice.nl alvast een goed idee. Daarmee zorg je dat de post en dergelijke alvast niet bij jou thuis op de keukentafel belandt. Dit is één van de stappen die je kan zetten.

Een eigen kantoorruimte

Een bedrijf beginnen doe je sowieso natuurlijk niet aan de keukentafel. Wanneer je voor jezelf aan de slag gaat, dan is het nog altijd slim om te zorgen dat je een eigen ruimte hebt om in aan de slag te gaan. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je er goed aan doet om een kamer in je huis in te richten als kantoor. Daar doe je al je zakelijke dingen. Zorg er wel ook echt voor dat je werk in deze kamer blijft. Daarbuiten is het privéterrein. Zo kan je zorgen dat je jouw werk ook kan loslaten op gezette tijden.

Een zakelijke telefoon

Een andere belangrijke stap die je zet om werk en privé gescheiden te houden, is het scheiden van het telefoonverkeer. Zorg dat je een apart mobiel nummer hebt voor zakelijke gesprekken. Dit zorgt er namelijk voor dat het wat gemakkelijker wordt om op het moment dat je tijd aan je gezin besteedt ook echt met je gezin bezig te zijn. Aan de andere kant is het ook zo dat de werkuren ook echt voor werk bedoeld zijn. Dat kan je met deze telefoon goed verzorgen.

Afspraken buiten de deur

Moet je regelmatig met zakenrelaties dingen bespreken? Nodig ze dan niet uit in je thuiskantoor. In plaats daarvan kan je er beter aan doen om je afspraken buiten de deur te houden. Dat geeft je namelijk ook wat meer ruimte. Het is natuurlijk wel belangrijk om iedereen op een goede manier te ontvangen. Dat kan je dus misschien ook beter niet op een plek doen waar ook het huishouden op volle toeren draait. Dit maakt het voor jou ook veel gemakkelijker om je te richten op jouw bedrijf.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *