De meeste elektrische fietsen zijn bestand tegen barre weersomstandigheden en hevige regenbuien. Maar is het slim om je e-bike buiten te laten staan? En kan je e-bike goed tegen regen? Je zou denken dat elektronica niet goed tegen water kan, maar accu’s zijn speciaal ontworpen om er tegen te kunnen. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. 

Impact van regen 

We leven nou eenmaal in een land waar het veel regent, dus je zal vast en zeker een keer in de regen hebben gefietst of gaan fietsen. Ook elektronische e-bike onderdelen bij bijvoorbeeld bezorgfietsen zoals displays en fietsaccu’s moeten tegen een stootje kunnen. Regent het hard? Dan zoek je met een e-bike beter een droge plek. In het ergste geval kunnen waterdruppels komen waar je ze niet wilt hebben en deze druppels kunnen dan waterschade veroorzaken.

Impact van het buiten laten staan van je elektrische fiets 

Zoals eerder vermeld, zijn e-bikes over het algemeen waterdicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken over waterschade als je in de regen rijdt. Net als bij een gewone fiets krijg je liever geen roest op de verschillende onderdelen van de fiets, dit wordt veroorzaakt doordat de fiets nat is geworden en niet is opgedroogd. Daarom raden we aan om je e-bike altijd in een overkapping, schuur of fietsenstalling te stallen. Als dit niet mogelijk  is zijn er verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. Je kunt een fietshoes kopen om slijtage en roest te voorkomen en je kan een beschermhoes kopen voor de accu, zodat hier geen vocht en water in kan komen. Als de fiets toch nat is geworden moet je goed opletten dat eventuele oplaadpunten en de display aansluiting droog is voordat je hier contact mee gaat maken, dit om kortsluiting te voorkomen. 

Soorten accu’s 

Bij de meeste fietsen zoals de elektrische bezorgfiets van Giant kun je de accu er afnemen. Doe dit ook om waterschade te voorkomen, aangezien dit het kwetsbaarste onderdeel is van de e-bike. In de winter en zomer is het niet goed als de accu te lang in de kou of warmte staat. Hou hier dus rekening mee.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *