Ook behoefte aan camerabeveiliging? Lees hier of een IP camera iets voor jou is!

Als het op beveiliging aankomt, is het logisch dat je niks minder wilt dan het beste om jezelf, dierbaren en je eigendom te beschermen. Een IP camera kan daarom een zeer geschikte keuze voor je zijn. Veel mensen voelen zich alleen al veiliger en prettiger bij het idee dat er beveiliging is. Weer anderen willen net dat beetje extra zekerheid, wat precies is wat een IP camera je geeft. In dit artikel gaan wij daarom in op wat een IP camera precies is en welke voor- en nadelen dit type camera biedt.

Internet Protocol camera

De volledige naam van de IP camera is de Internet Protocol camera. Zoals je nu misschien al wel kunt raden, is dit type camera dus verbonden met het internet. Dit brengt veel voordelen met zich mee als een huiseigenaar of kleine ondernemer die wel wat extra beveiliging voor zijn of haar pand kan gebruiken. De beelden van een IP camera zijn live te volgen vanaf je tablet, telefoon of computer doordat de camera verbonden is met het internet. Dit kan een erg prettig idee zijn. Dit is ook gelijk het grootste voordeel van deze camera in vergelijking met analoge camera’s.  

Andere voordelen van een IP camera

Naast dat je ten alle tijden toegang hebt tot de camerabeelden van je IP camera van over de hele wereld, zijn er ook nog andere voordelen. Zo is de resolutie van een IP camera veel beter dan die van een analoge camera. Dit kan een erg fijn idee zijn omdat je je zo geen zorgen hoeft te maken van de herkenbaarheid van mogelijke inbrekers. Dit kan erg lastig te zien zijn op een normale camera vanwege de slechtere resolutie. Een ander groot voordeel is dat je de IP camera’s ook kunt draaien. Zo heb je altijd zicht op hetgeen wat je wil zien. Tenslotte is een IP camera een intelligent systeem. Dit heeft vele voordelen maar wat wij de grootste vinden is dat je kan instellen wat door de camera wordt gedetecteerd. Hierdoor kun je deze informatie later makkelijk terugvinden. 

Nadelen van een IP camera

De hoge kwaliteit en geavanceerde technologie van de IP camera is natuurlijk erg fijn. Er staat alleen wel een hoger kostenplaatje tegenover. In vergelijking met een analoge camera is een IP camera dus wel duurder. Daarentegen maakt de hoge kwaliteit voor sommigen een hoop goed. Een ander nadeel van een IP camera is de toegankelijkheid met een Ethernet kabel. Deze is namelijk nodig om de data van de camera te kunnen versturen. Dit type kabel is niet op elke plek standaard beschikbaar, waardoor je hier apart nog voor moet zorgen als deze er niet is. Een bijkomend voordeel is echter wel dat je een IP camera ook kunt laten installeren door een betrouwbare professional, die je ongetwijfeld meer informatie kunnen geven over deze kwesties. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *