EAN codes ken je wel, alleen ken je ze waarschijnlijk niet onder die naam. Streepjescode zegt je waarschijnlijk wel iets. Dat is het principe van de zogenoemde Europese Artikel Nummer. De codes laten weten over welk artikel het gaat, als het wordt gescand. Dat is handig voor de levering en de verkoop van artikelen. Zo weten bijvoorbeeld de grote magazijnen als bol.com snel waar ze een artikel hebben staan, of het nog op voorraad is en kan een postbezorging met track en trace makkelijker worden uitgevoerd. Het postbedrijf kan bij een verloren pakketje makkelijk inventariseren welk product is kwijtgeraakt.

Hoe exact zijn EAN codes?

EAN codes werken zeer precies. Ze zijn ervoor bedoeld om artikelen van elkaar te onderscheiden waar verschillen in zitten die je met het blote oog niet altijd kan zien. Neem een nieuwe laptop: daarvan zie je aan buitenkant niet altijd meteen, of zelfs überhaupt waar hij intern allemaal mee is uitgerust. Mocht er een laptop worden geleverd met bepaalde uiterlijke kenmerken, zoals het merk, model en het aantal inches van het beeldscherm, dan kunnen EAN codes nog onderscheid maken in de videokaarten, processors en allerlei andere dingen die je niet meteen aan de buitenkant kan zien.

Wat is de meerwaarde van EAN codes?

Omdat EAN codes zorgen voor een snelle inventarisatie, levering en afhandeling van de verkoop van je product, kun je er veel tijd en geld mee besparen. Je hoeft geen ingewikkelde handmatige tellingen meer bij te houden over de voorraad of verkoop van je product. Zodra het wordt gescand, weet je meteen wat de status is. Met die tijdsbesparing betaal je veel minder uren aan mankracht, waardoor je veel meer winst voor je bedrijf overhoudt.  Even scannen en alles is gepiept.  Daarnaast stellen grotere bedrijven vaak als eis dat je EAN codes hebt voor je producten. Als je mee wil doen op de grote markt, ontkom je er dus eigenlijk niet aan.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *