Mooie foto’s van auto’s maken kan best lastig zijn. Zowel voor jou als voor een autoverkoper! ‘Hoe pak je dat aan?’ Vragen veel mensen zich af en daar gaan we je mee helpen! 

Maak de auto goed schoon

Dit is misschien een beetje overduidelijk maar heel veel mensen vergeten het vaak. De auto goed schoonmaken is natuurlijk nodig om een mooie foto te maken van jouw auto. Heel veel mensen denken dan dat een keer door de wasstraat rijden wel genoeg is. Dat is niet zo! Het is namelijk zo dat heel vaak veel mensen de kleine details vergeten. Dan moet je denken aan de velgen en kleine details in de lak. Probeer de auto dus helemaal na te kijken voordat je er foto’s van gaat maken. Ook de kleinste dingetjes zijn belangrijk om goed na te kijken! Je kunt ook de auto schoonmaken met een speciale wax om zo de auto nog meer te laten glimmen. 

De juiste omgeving 

Helaas kun je de auto ook niet zomaar ergens zetten. Je moet namelijk rekening houden met van alles. Licht, de achtergrondkleur en nog veel meer. Licht is belangrijk omdat je natuurlijk wel wilt dat de auto zo mooi mogelijk uitkomt en glanst. Het juiste licht zorgt er echt voor dat de auto glanst en opvalt! Ook moet je enorm letten op de achtergrond. Deze moet niet te druk zijn, want anders zijn mensen meer gefocust op de achtergrond dan op de auto en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg daarom voor een neutrale achtergrond. Bijvoorbeeld wit, grijs of zwart. Dat zijn kleuren die de focus niet wegnemen van de auto maar wel de kleur van de auto kunnen accentueren. 

Een professionele showroom

Wanneer je regelmatig professionele auto foto’s moet maken, bijvoorbeeld als autoverkoper, kan het misschien een heel goed idee zijn om een professionele auto fotostudio te laten bouwen. Hiervoor kun je terecht bij Rotoview Studios. Zij kunnen een volledige auto fotostudio op maat bouwen op jouw locatie. Deze beschikt over een 360 graden ronddraaiend platform, goede belichting, professionele camera’s en software die automatisch mooie foto’s maakt. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *