Om je waardering te laten blijken aan onder meer zakenrelaties en partners kan je doen door middel van een bedankmailtje of bedankbriefje, maar er zijn meer en betere mogelijkheden om dit te doen. Het geven van een relatiegeschenk is hiervan een goed voorbeeld. Dit zorgt voor een langere herinnering bij de ontvanger en zegt veel meer dan een bedank mailtje of –briefje. Naast het laten blijken van je waardering zijn er nog veel meer voordelen van het geven van een relatiegeschenk. Hieronder staan een aantal voordelen op een rij, zodat je er straks van overtuigd bent om een relatiegeschenk te sturen. 

Goede klantrelatie

Een hele belangrijke reden om een relatiegeschenk te geven is om de klantrelatie te verbeteren. Je kent je eigen klanten, dus je weet wat ze beweegt. Door een geschenk aan te passen op de klant kan je ze binden aan je bedrijf. Je moet niet alleen op zoek gaan naar nieuwe klanten, maar ook zorgen voor het behoud van je huidige klanten. Het is zelfs goedkoper en makkelijker dan nieuwe klanten binnenhalen. Door een relatiegeschenk persoonlijk te maken, zullen klanten jou goed herinneren. Het zorgt voor emotionele binding en dat is het beste communicatiemiddel dat er is. Spreek je doelgroep aan met jouw geschenk en haal het meeste uit je verkoop van jouw producten of diensten. 

De juiste doelgroep

Veel marketing campagnes bestaan uit mailings, folders en advertenties, die niet altijd bij de juiste doelgroep aankomen. Met een relatiegeschenk bereik je meteen de juiste doelgroep. Een goede redenen om een relatiegeschenk weg te geven dus. Dit komt meteen de naamsbekendheid ten goede. Door een product te bedrukken met een logo of bedrijfsnaam ziet iedereen waar het product vandaan komt. Je vertelt de boodschap meteen aan je doelgroep en dat is een stuk effectiever. Daarnaast is het ook nog eens relatief goedkoper dan andere marketing campagnes. Er zijn genoeg mogelijkheden, dus je kan je budget hier op afstemmen. 

Talloze mogelijkheden

Relatiegeschenken zijn er in allerlei soorten en maten. Waar je vroeger voornamelijk pennen en muismatten kon laten bedrukken, zijn de opties inmiddels een stuk uitgebreider. Het is mogelijk om technische apparaten te laten bedrukken, zoals een telefoon oplader of een usb-stick. Maar het is ook mogelijk om te gaan voor andere handig gebruiksvoorwerpen, zoals een paraplu of een muts. Door een relatiegeschenk te kiezen, die veel gebruikt wordt, vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden als het gaat om het bedrukken. Dit kan in full colour en op bijna elk gewenst artikel. Zo kan je gaan voor het meest geschikte relatiegeschenk. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *