Je wilt je website natuurlijk goed vullen met interessante en pakkende content. Een website die dit niet doet, is immers niks waard. Search Engine Optimalization, beter bekend als SEO, is een goede strategie om je website te vullen met goede content waar je resultaten van gaat zien in bijvoorbeeld de Google rankings. Niet iedereen past SEO op de juiste manier toe, dus in deze blog lees je over de basics wat betreft SEO.

Zorg dat de basis goed is

Op je website moet natuurlijk content staan die mensen willen lezen. Anders bezoeken ze je website niet. Je moet er daarom ook altijd voor zorgen dat je content relevant is voor de reden dat de bezoeker je website bezoekt. Is dit niet het geval, hebben bezoekers je website al snel verlaten. Je kan je SEO heel goed in orde hebben, maar het begint bij pakkende en relevante content. Dit is nodig om resultaten te kunnen gaan zien.

Beperk het aantal zoekwoorden

Het doel van SEO is natuurlijk om hoog in de Google rankings te komen, maar hoe je dat voor elkaar gaat krijgen is niet door zoveel mogelijk zoekwoorden in een stukje tekst te pompen. Een website of tekst met heel veel zoekwoorden, wordt al snel als spam gezien. Ook door Google. Voer daarom altijd eerst een zoekwoordenonderzoek uit, en beperk je tot bijvoorbeeld de top-3.

Zorg voor structuur in je tekst

Een website bekijken en scannen, kan een bezoeker heel snel. Wanneer er vooral grote lappen tekst zonder duidelijk overzicht op je website staan, is een bezoeker al snel weg. Het is daarom belangrijk om structuur in je teksten aan te brengen door middel van kopjes. Zo weet iemand meteen waar hij of zij moet zijn voor een antwoord op je vraag en blijft alles mooi gestructureerd en overzichtelijk.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *