Een website kan op twee manier getoond worden in Google. Betaald of onbetaald (organisch). Betaalde plaatsingen komen bovenaan te staan, maar zijn ook voorzien van een label dat aangeeft dat het om een advertentie geeft. Veel mensen zijn zich hier bewust van waardoor ze eerder zullen klikken op organische zoekresultaten (SEO).

Natuurlijk wilt dus iedereen hoog scoren in de organische zoekresultaten. Hierbij komt SEO om de hoek kijken. Dit is het optimaliseren van de website waardoor de zoekmachines meer waarde aan de website toekennen en dus hoger in de ranking zullen plaatsen.

Onderdelen van SEO

SEO bestaat uit een aantal onderdelen. On-page SEO betekent dat de content die op de website zelf staat geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines. Het tweede onderdeel is technische SEO. Dit betekent dat de techniek van de website, bijvoorbeeld de snelheid en de mobiele responsiveness, wordt geoptimaliseerd. Het derde onderdeel is linkbuilding. Waarbij er waarde aan de website toegevoegd wordt doordat er kwalitatieve externe websites naar de website verwijzen.

SEO zelf leren

Een ander voordeel van SEO is dat je er makkelijk zelf mee aan de slag kunt. Na het volgen van een SEO cursus heb je al genoeg kennis om zelf aan de slag te gaan met het optimaliseren van je website. De basis die je hierbij leert is voldoende om op de juiste zoekwoorden al hoger in Google te komen.

SEO als duurzame investering

Wel duurt het langer totdat met SEO de eerste resultaten behaald worden. Google heeft een tijdje nodig om de website te indexeren en daarnaast zal optimalisatie ook tijd kosten. Het voordeel hiervan is echter dat de resultaten duurzaam zijn. Als je met adverteren stopt met het betalen van de advertentiekosten, dan is de advertentie in Google direct weg en daarmee ook de mogelijkheid om hierdoor verkeer te ontvangen. Stop je met SEO dan blijven alle reeds opgebouwde resultaten bestaan en zal de website pas op den duur terugvallen naar lagere posities. Dit kan echter soms wel maanden duren. SEO is dus de beste lange termijn investering als je wilt dat het verkeer naar je website toeneemt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *