Het opstarten van een website is tegenwoordig niet moeilijk. Maar een succesvolle website opzetten is lastiger dan je denkt. In dit artikel vertellen we jou meer over het bouwen van een website en waar een goede website aan moet voldoen. Dit artikel is nuttig voor mensen die op het punt staan om een website te bouwen of mensen die al een website hebben. Lees snel verder!

Voordat je begint aan jouw website zal je goed moeten nadenken over wat je wilt uitstralen en welke doelgroep je wilt aantrekken. Dit maakt het makkelijker om het logo te laten ontwerpen, de kleuren voor de huisstijl uit te kiezen en om bepaalde elementen terug te laten komen.

 

Het webdesign van de website

Het belang van webdesign wordt vaak onderschat. Het is tegenwoordig ontzettend belangrijk om je webdesign op orde te hebben. Onder webdesign verstaan we de menubalk, inrichting van de pagina’s, de inrichting van de blogpagina’s, de footer en de sidebalk. Het is belangrijk dat je consistent ter werk gaat, zodat mensen jouw website gaan herkennen. Eigenlijk is webdesign iets waar je altijd mee bezig zal moeten zijn. Wat vandaag werkt, hoeft morgen namelijk niet te werken.

Er zijn verschillende templates beschikbaar voor opensoftware programma’s zoals WordPress. De gratis templates zijn meestal behoorlijk beperkt. Wanneer je het professioneel wilt aanpakken, is het beter om voor een betaalde template te kiezen. Een goede template koop je al vanaf € 60,-. Houd er rekening mee dat ook de betaalde templates beperkingen hebben. Gelukkig valt alles op te lossen, al kan het zijn dat je hier iemand voor moet inhuren.

 

De gebruiksvriendelijkheid van je website

Webdesign heeft een grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Gebruiksvriendelijkheid betekent hoe makkelijk bezoekers zichzelf wegwijs kunnen vinden op jouw website. Staat het contactformulier, de contactgegevens en de buttons op de juiste plek of moeten bezoekers hiernaar op zoek gaan? Een website die als gebruiksvriendelijk wordt ervaart werkt lekker vlot en eenvoudig. Het is belangrijk om het aantal klikken op je website beperkt te houden, zodat mensen snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

Onder gebruiksvriendelijkheid verstaan we ook de mobiele beschikbaarheid van jouw website. Hoe wordt jouw website op een tablet of smartphone weergegeven? Het is belangrijk dat je dit goed op orde hebt, anders zal je zien dat smartphone gebruikers jouw website snel weer zullen verlaten.

 

Vindbaarheid van je website

Je kunt een leuke en gebruiksvriendelijke website opzetten, maar wanneer jouw website niet vindbaar is, wordt het natuurlijk een lastig verhaal. Het kan maanden of jaren duren voordat jouw website goed vindbaar is. Je kunt de vindbaarheid van jouw website verbeteren door hoger te komen in de zoekresultaten van de meest gebruikte zoekmachines, zoals Google. Tegenwoordig kiezen veel websitebeheerders ervoor om zich te richten op sociale media kanalen, omdat de concurrentie op Google momenteel ontzettend groot is.

Je kunt je vindbaarheid op Google verbeteren door goede content te creëren (wat je bezoekers gaan delen), te linkbuilden en je website op de juiste manier in te richten (SEO inpage). Wanneer je nog niet helemaal bekend bent met SEO is het wellicht beter om SEO uit te besteden. Houd er wel rekening mee dat dit om een investering vraagt.

 

Website bouwen uitbesteden?

Wanneer je zelf weinig tijd hebt of niet goed weet waar een goede website aan moet voldoen en hoe je website bouwt, dan is het wellicht beter om het bouwen van een website uit te besteden. Je zult wel een keuze moeten maken of je de website zelf wilt onderhouden of dat je dit wilt laten doen. Meer weten over het bouwen van een website? Neem dan een kijkje op website laten bouwen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *